Доступність посилання

ТОП новини

Окуповані території Донбасу треба тимчасово надійно ізолювати від решти України – Березюк


Голова парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк (©Shutterstock)
Голова парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк (©Shutterstock)

Тимчасово окуповані території Донбасу повинні бути тимчасово надійно ізольовані від решти території України. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив голова парламентської фракції «Самопоміч» Олег Березюк.

«Якщо хтось хоче сьогодні реінтегрувати те, що стало чужим, це те саме, що реінтегрувати ракову пухлину в організм, який від неї захищається, це знищення імунітету країни і зараження вірусною патологією», – сказав Березюк.

За його словами, території, які Київ поки що не контролює, мають бути ізольовані економічно, політично і воєнно.

«Гуманітарно – ні. Ми мусимо допомагати тим нещасним людям, які не змогли виїхати і залишилися. Але в цей час, коли вона (територія – ред.) буде ізольована, будемо будувати країну», – сказав Олег Березюк.

Більшість членів фракції «Самопоміч» не підтримали внесення змін до Конституції щодо децентралізації влади, які передбачають запровадження в окремих районах Донбасу особливого порядку місцевого самоврядування.

Раніше президент Петро Порошенко заявляв про необхідність здійснити реінтеграцію районів Донбасу, контрольованих бойовикам, знову в Україну.

Реінтеграцію частин Донецької та Луганської областей передбачають мінські домовленості, зокрема повне відновлення соціально-економічних зав’язків.

XS
SM
MD
LG