Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко оголосив про відведення легкого озброєння на Донбасі


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко за підсумками зустрічі у «нормандському форматі» напередодні в Парижі заявив про досягнення сторонами домовленості про відведення легкого озброєння на Донбасі, передає сайт президента.

«Ми розпочинаємо відведення легкого озброєння. Обговорено процедуру, і відведення має розпочатися за добу», – сказав Петро Порошенко.

За його словами, відведення легкого озброєння триватиме 41 добу. Сторони визначили етапність відведення, а також процедуру проміжної перевірки, щоб забезпечити повне виконання домовленостей.

«Мова йде не лише про артилерію калібру менше 100 міліметрів, але й про танки та міномети. Це те, від чого зазнають найбільших втрат і що буде сприяти забезпеченню стабілізації ситуації і чіткому дотриманню режиму припинення вогню», – сказав Порошенко.

Від 1 жовтня і до ранку суботи сторони конфлікту на Донбасі заявляли про повне перемир’я. Згідно з досягнутими 29 вересня Тристоронньою контактною групою у Мінську домовленостями: в разі, якщо режим тиші буде дотриманий упродовж щонайменше двох діб, розпочнеться відведення озброєнь калібру менше 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG