Доступність посилання

ТОП новини

В Києві презентували концепцію розвитку міста за рахунок новітніх технологій


Антон Мойсеєнко, співкоординатор «Kyiv Smart City»
Антон Мойсеєнко, співкоординатор «Kyiv Smart City»

В українській столиці відбувся форум «Kyiv Smart City», на якому презентували концепцію «розумного міста». Про це в ефірі програми «Молодь плюс» на Радіо Свобода розповів співкоординатор ініціативи «Kyiv Smart City» Антон Мойсеєнко.

Проекти «Smart City» не фінансуються за рахунок бюджету, а отримують кошти від інвесторів. Одним із перших в Києві реалізували проект відкритого доступу громадян до бюджету міста.

«Система управління міста застаріла, вона будувалась ще за часів радянського союзу, тому, ті виклики, які зараз є, ті задачі, які зараз стоять перед владою, ця система реалізувати не може. Тому, основний акцент – на реформування систем, а після цього вже впровадження проектів, які забезпечують комфорт та зручність проживання громадян, і такі проекти, наприклад, це Wi-fi в метро», – розповів керівник проекту «Kyiv Smart City» Юрій Назаров.

На заході також представили інноваційні рішення для поліпшення життя у столиці: «розумну вулицю», або як її ще назвали організатори – «вулицю майбутнього». На ній є сучасна зупинка, лавочка із сонячною батареєю і панеллю для зарядки телефонів, світлофор із Wi-fi та навіть інтерактивний автобус.

Представники «Smart City», столична влада, громадськість та інвестори підписали так званий «меморандум про співпрацю». Таким чином вони впроваджуватимуть сучасні інформаційні технології для управління і вирішення актуальних проблем міста.

XS
SM
MD
LG