Доступність посилання

ТОП новини

«ДНР»: «націоналісти у військовій формі» зривають домовленості «нормандської четвірки»


В угрупованні «ДНР», що контролює частину територій Донецької області України, заявляють, що українські силовики за минулу добу 18 разів порушили перемир’я, що загрожує домовленостям лідерів «нормандської четвірки» у п’ятницю в Парижі. Про це сайти сепаратистів пишуть з посиланням на представника так званого «міністерства оборони «ДНР» Едуарда Басуріна.

«Попри величезні зусилля лідерів Росії, Франції та Німеччини, а також політичного керівництва України з вирішення конфлікту на південному сході мирним шляхом, вчергове стикаємося з ситуацією, коли українські націоналісти у військовій формі проявляють свою непокору президенту України Петру Порошенку і демонструють повну залежність від інтересів вузького кола осіб, зацікавленого у блокуванні мирних ініціатив «нормандської четвірки»», – заявив Басурін.

Сепаратисти зокрема стверджують, що українські силовики напередодні вели обстріли в селищі Спартак, Докучаєвському, Жабічевому, на околицях Донецька і в районі аеропорту. Вночі, як заявляють бойовики, обстрілів не було.

У штабі АТО вранці заявляли про те, що минула доба була повністю спокійною на Донбасі і тиша в районах лінії розмежування зберігалася також з півночі до 6-ї ранку суботи.

29 вересня Тристороння контактна група у Мінську домовилась: в разі, якщо режим тиші буде дотриманий упродовж щонайменше двох діб, розпочнеться відведення озброєнь калібру менше 100 міліметрів. Про відведення такого озброєння упродовж доби заявляв і президент Петро Порошенко одразу по завершенні перемовин лідерів «нормандської четвірки» в п’ятницю у Парижі.

XS
SM
MD
LG