Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу військові літаки Росії здійснили понад 20 повітряних ударів в Сирії – речник Міноборони


За минулу добу літаки російські військові літаки в Сирії Су-34 і Су-24М здійснили понад 20 вильотів з ударами по дев'яти об'єктах угрупування «Ісламська держава». Про це повідомив офіційний представник Міноборони Росії Ігор Конашенков, передає ТАСС.

«Точковим ударом бетонобійною авіабомбою БЕТАБ-500 з літака Су-34 в районі населеного пункту Ракка знищено захисний командний пункт одного з бандформувань, а також підземний бункер зі складом вибухових речовин і боєприпасів», – сказав Конашенков.

Російський військовий літак, за його словами, також завдав удару по ще одному табору бойовиків з угруповання «Ісламська держава», в результаті чого були зруйновані фортифікаційні споруди, знищені склади боєприпасів і декілька одиниць техніки.

Базована в Лондоні правозахисна організація «Сирійська обсерваторія з прав людини» заявила про щонайменше 39 убитих мирних жителів, зокрема 8 дітей і 8 жінок в результаті російських авіаударів в Сирії за останні 4 дні. Повідомляється також про 14 убитих бойовиків – 12 з угруповання «Ісламська держава» в околицях міста Ракка та двох із Аль-Каїди.

Відколи минулого місяця Москва розмістила свої війська й обладнання в Сирії, вона заявляє, що метою її дій є подолання тероризму. Росія продовжує стверджувати, що її бойові літаки завдають у Сирії ударів тільки по позиціях екстремістського угруповання «Ісламська держава» і чітко уникають ударів по населених місцевостях. Тим часом із Сирії надходить дедалі більше інформації, що ці удари спрямовані не проти «Ісламської держави», а проти інших супротивників режиму президента Сирії Башара аль-Асада, які, зокрема, мають підтримку США.

Президент США Барак Обама напередодні назвав рецептом катастрофи підхід Росії до становища в Сирії, за якого Кремль називає «терористами» всіх супротивників режиму президента Сирії Башара аль-Асада.

XS
SM
MD
LG