Доступність посилання

ТОП новини

Росія має на меті повернути вплив на всю Україну – Яценюк


Дії Росії на Донбасі мають на меті повернення до сфери впливу Москви всієї України. Про це 3 жовтня заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у Чернівцях на зустрічі зі студентами місцевого університету.

«Росія не бажає виконувати мінські угоди і робить все для того, щоб затягнути процес і викупити час. Основна мета Російської Федерації – не Донецьк і Луганськ, а вся Україна і повернення України під сферу впливу Росії. Ця мета не змінилася», – наводить слова Яценюка Урядовий портал.

«До завершення цієї війни дуже і дуже далеко. Незаконна анексія Криму, захоплення Донецька і Луганська, мінський процес, який поки що процес, а не результат, не дають великої впевненості, що завтра в Україні настане мир і російські війська відступлять», – відзначив прем’єр.

2 жовтня в Парижі відбулася зустріч лідерів Франції, Німеччини, України та Росії в «нормандському форматі». Учасники зустрічі заявили після її закінчення, що вибори в тимчасово окупованій нині частині Донбасу можуть відбутися тільки за українським законодавством, а відтак і не в ті терміни, які собі визначили сепаратисти.

Укладені в лютому мінські домовленості, серед іншого, передбачають проведення до кінця 2015 року в окремих районах Донецької та Луганської областей місцевих виборів за українським законодавством.

XS
SM
MD
LG