Доступність посилання

ТОП новини

Мінські домовленості не стосуються Криму – Мінінформполітики


©Shutterstock
©Shutterstock

У Міністерстві інформаційної політики України заявляють, що мінські домовленості не стосуються Криму.

«Мінські домовленості взагалі ніяк не стосуються Криму, тому що про нього взагалі нема що обговорювати. Анексія Криму є грубим порушенням міжнародного права та статуту ООН і, на відміну від російської агресії на Донбасі, Росія анексувала цю територію, а Путін визнав, що це була спецоперація російських військ. Тому ніякого торгу про «самовизначення» не може бути, оскільки спочатку була військова окупація регулярними частинами армії Росії, а вже потім так званий «референдум» (росіяни в Криму взагалі не мають права на «самовизначення», оскільки це положення ООН стосується лише корінних народів, що не мають своєї країни)», – мовиться у повідомленні Міністерства інформаційної політики, опублікованому у суботу, 3 жовтня, у Facebook.

Раніше низка ЗМІ повідомила, що канцлер Німеччини Ангела Меркель пов’язала виконання мінських домовленостей з відновленням суверенітету України, але без Криму. У Міністерстві інформполітики назвали це «неправильною інтерпретацією» її слів.

2 жовтня в Парижі відбулася зустріч лідерів Франції, Німеччини, України та Росії в «нормандському форматі». Учасники зустрічі заявили після її закінчення, що вибори в тимчасово окупованій нині частині Донбасу можуть відбутися тільки за українським законодавством, а відтак і не в ті терміни, які собі визначили сепаратисти.

Росія анексувала український Крим у березні 2014 року. Київ та Захід не визнає це і вважає й надалі півострів українською територією.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG