Доступність посилання

ТОП новини

АТО: за минулу добу бойовики лише раз відкрили вогонь в бік лінії розмежування


В прес-центрі АТО у понеділок вранці повідомляють про загалом дотримання бойовиками за минулу добу режиму тиші і один факт його порушення поблизу Гранітного. Про це йдеться на сторінці прес-центру у Фейсбуку.

«В зоні АТО упродовж вчорашньої доби противник повністю дотримувався мирних домовленостей. Водночас вчора наші спостерігачі на тимчасово окупованій території все ж зафіксували відкриття вогню ворогуючою стороною. О 10:45 бойовики за два кілометри від Гранітного, що на маріупольському напрямку, били з автоматичного гранатомета в напрямку лінії розмежування», – йдеться в повідомленні.

За останні години сайти сепаратистів також не містять повідомлень про порушення режиму тиші з боку ЗСУ. Бойовики з угруповання «ДНР» однак стверджують, що їхня «розвідка» виявила нові вогневі позиції артилерії ЗСУ поблизу лінії зіткнення під маскувальним прикриттям – поблизу населених пунктів Пташине та Старогнатівка.

У штабі АТО напередодні заявили, що сьогодні, 5 жовтня, розпочнеться відведення від лінії розмежування українських танків та Луганщині. В угрупованні «ЛНР» заявили, що українська сторона затягує відведення зброї. Ватажок луганських сепаратистів Ігор Плотницький стверджує, що «народна міліція ЛНР» розпочала відведення озброєнь ще 3 жовтня.

Згідно з досягнутими 29 вересня Тристоронньою контактною групою у Мінську домовленостями, в разі, якщо режим тиші буде дотриманий упродовж щонайменше двох діб, розпочнеться відведення озброєнь калібру менше 100 міліметрів.

XS
SM
MD
LG