Доступність посилання

ТОП новини

До кінця року менш як 10% населення планети житиме за межею бідності – Світовий банк


Світовий банк заявляє, що кількість людей, що живуть в умовах крайньої бідності, до кінця поточного року вперше становитиме менш як 10 відсотків. Згідно з прогнозами банку, близько 702 мільйонів жителів планети, або 9,6 відсотка, житимуть цьогоріч за межею бідності. Це здебільшого країни Африки – на південь від Сахари, а також Азії.

«Ми перше покоління в історії людства, яке може покінчити з крайньою убогістю», – висловив сподівання президент Світового банку Джим Йонг Кім.

Бідність, як і раніше, залишиться «великою проблемою» для мільйонів людей в Африці, наголошується в звіті Світового банку від 4 жовтня.

При аналізі і проведенні розрахунків щодо рівня бідності на планеті Світовий банк підняв межу доходів з 1,25 долара до 1,9 на день у 15 найбідніших країнах світу. Експерти дійшли висновку, що, попри підвищення добових на кілька центів, загальний показник «крайньої бідності» у 2015 році буде нижчим, ніж торішні. У 2012 році цей показник становив 12,8 відсотка.

У доповіді Світового банку йдеться про те, що світова спільнота висловлює намір суттєво мінімізувати рівень бідності за 15 років.

XS
SM
MD
LG