Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина готується прийняти до кінця року 1,5 мільйона біженців – ЗМІ


Німеччина готується до кінця року прийняти на своїй території близько півтора мільйона шукачів притулку, що значно більше, ніж у попередньому прогнозі – від 800 тисяч до мільйона. Про це пише газета Bild з посиланням на урядовий прогноз, який є у розпорядженні видання.

Повідомляється, що з огляду на зростання потоків біженців у Європі уряд Німеччини готує модульні будинки для мігрантів та вирішує питання про надання санітарних умов для життя новоприбулим.

«Міграційні тиск буде рости й надалі. Ми очікуємо від 7 до 10 тисяч нелегальних перетинів прикордонних переходів щодня у четвертому кварталі», – пише видання з посиланням на джерело в уряді.

Мігранти, які нині масово втікають від війни та бідності на Близькому Сході, в Африці й Азії сподіваються дістатися до багатих країн Західної Європи, серед яких зокрема Німеччина.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель раніше заявила, що уряд країни не збирається відходити від політики прихистку людей, які цього потребують. Вона також кликала європейських колег з інших держав взяти спільну відповідальність за розв’язання кризи з біженцями на континенті.

XS
SM
MD
LG