Доступність посилання

ТОП новини

Суд не задовольнив апеляцію Савченко на продовження арешту – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

У Росії Ростовський обласний суд підтвердив рішення про продовження арешту для української громадянки, народного депутата України Надії Савченко, повідомив один з адвокатів українки Ілля Новиков.

«Все за планом, продовження арешту залишили без зміни. Суддя збилася, копіюючи нашвидку з чернетки, сказала, що арешт продовжений на 1 місяць», – написав захисник у Twitter.

Раніше він заявляв, що засідання відбувалося у закритому режимі.

Донецький міський суд Ростовської області Росії, який розглядає справу Савченко, під час попередніх слухань продовжив для неї запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на шість місяців, до січня 2016 року.

Російські прокурори оголосили обвинувальний висновок українці, за яким їй загрожує до 25 років ув’язнення.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG