Доступність посилання

ТОП новини

Молдова: мер Кишинева закликає протестувальників утриматися від насильства


Сутички між поліцією та протестувальниками, Кишинів, 4 жовтня 2015
Сутички між поліцією та протестувальниками, Кишинів, 4 жовтня 2015

Мер Кишинева, столиці Молдови, закликає учасників антиурядових протестів утриматися від насильства. Ця заява Доріна Кіртоаке пролунала у понеділок, 5 жовтня, наступного дня після сутичок між мітингарями та поліцією.

«Було б добре, якби кожна людина, кожен організатор протесту усвідомили, що будь-який протест є ефективним, якщо він мирний», – наголосив Кіртоаке.

У неділю, 4 жовтня, близько 10 тисяч людей у центрі Кишинева вимагали відставки президента та уряду. Сутички між поліцією та протестувальниками виникли, коли останні намагалися потрапити до будівлі парламенту.

Акції протесту на центральній площі Кишинева тривають з 6 вересня. Крім відставки президента і дочасних парламентських виборів протестувальники вимагають повернути мільярд євро, виведений з трьох комерційних банків у вигляді незабезпечених кредитів, відправити у відставку керівництво Національного банку, Генеральної прокуратури, Антикорупційної комісії, Вищої судової палати, реформувати державні інститути і гарантувати свободу слова в країні.

XS
SM
MD
LG