Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: українські військові відвели перші танки з Луганської області


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Близько 11:00 з Луганської області українські військові відвели перші танки, повідомляє прес-центр штабу АТО.

У штабі нагадують, що 5 жовтня в рамках виконання мирних мінських домовленостей сили АТО розпочали практичну фазу відведення техніки і озброєння калібру менше 100 міліметрів від лінії розмежування.

Передислокація озброєння і техніки стала можливою після повного припинення вогню, за домовленостями процес відведення поділений на 2 етапи і триватиме 41 добу, наголошують українські військові.

Техніка і озброєння будуть відведенні у визначенні райони на відстань не менше 15 кілометрів від лінії бойового зіткнення. Загалом в ході відведення сили АТО передислокують танки Т-64 та Т-72, протитанкові гармати Д-48 та Д-44 калібру 85 міліметрів та міномети 2Б-9 82-міліметрового калібру.

В угрупованні «ЛНР» підтверджують відведення озброєння з боку Збройних сил України. Також ватажок луганських сепаратистів Ігор Плотницький стверджує, що «народна міліція ЛНР» розпочала відведення озброєнь ще 3 жовтня.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську вирішили, що відведення озброєнь калібру до 100 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту в частині Донбасу буде здійснюватися у два етапи. Як повідомив спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік, перший етап має початися через два дні після початку повного припинення вогню.

Організація з безпеки і співпраці в Європі буде здійснювати контроль за цим відведенням шляхом моніторингу і верифікації.

XS
SM
MD
LG