Доступність посилання

ТОП новини

У Росії пояснюють порушення повітряного простору Туреччини поганою погодою


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

У Міністерстві оборони Росії заявляють, що російський літак порушив повітряний простір Туреччини через погоду.

«Авіабаза «Хмеймім» розташована приблизно за 30 кілометрів від сирійсько-турецького кордону. За певних кліматичних умов заходження на аеродром здійснюється з півночі. Тому цей інцидент став наслідком несприятливих погодних умов. Не потрібно тут шукати конспірологічні причини», – заявив у понеділок, 5 жовтня, офіційний представник Міноборони Росії Ігор Конашенков, якого цитують російські ЗМІ.

Між тим, 3 жовтня, коли російський літак порушив повітряний простір Туреччини, російські ЗМІ повідомляли з посиланням на метеорологів, що російська авіація обрала вдалий час для проведення операції у Сирії з точки зору погодних умов.

За твердженням МЗС Туреччини, російський військовий літак порушив повітряний простір країни 3 жовтня в районі сирійсько-турецького кордону. На перехоплення літака підняли два винищувачі F-16 ВПС Туреччини.

Туреччина закликала Росію уникати повторення таких дій, інакше Москва «буде відповідальною за будь-які небажані інциденти».

2 жовтня Туреччина і її партнери у коаліції під проводом США, що завдають ударів по угрупованню «Ісламська держава», закликали Росію припинити атакувати сирійську опозицію і сфокусуватися на боротьбі з ісламістами.

Вони висловили «глибоке занепокоєння» через авіаудари Москви в Сирії, заявляючи, що вони приведуть до подальшої ескалації конфлікту і лише розпалюватимуть екстремізм.

XS
SM
MD
LG