Доступність посилання

ТОП новини

У СММ ОБСЄ фіксують відведення танків бойовиками угруповання «ЛНР»


У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють про відвід важкого озброєння бойовиками угруповання «ЛНР».

«4 жовтня на території Луганської області, яку контролює «ЛНР», місія моніторила відведення танків згідно з доповненнями до мінських домовленостей. СММ спостерігала відведення 30 основних бойових танків (T-64 і T-72) з трьох районів, уздовж трьох маршрутів до двох сховищ», – йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 4 жовтня, опублікованому сьогодні.

У понеділок у штабі АТО повідомили, що з Луганської області українські військові відвели перші танки. У штабі нагадують, що 5 жовтня у рамках виконання мирних мінських домовленостей сили АТО розпочали практичну фазу відведення техніки і озброєння калібру менше 100 міліметрів від лінії розмежування.

В угрупованні «ЛНР» підтверджують відведення озброєння з боку Збройних сил України. Також ватажок луганських сепаратистів Ігор Плотницький стверджує, що «народна міліція ЛНР» розпочала відведення озброєнь ще 3 жовтня.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську вирішили, що відведення озброєнь калібру до 100 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту в частині Донбасу буде здійснюватися у два етапи. Як повідомив спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік, перший етап має початися через два дні після початку повного припинення вогню.

Організація з безпеки і співпраці в Європі буде здійснювати контроль за цим відведенням шляхом моніторингу і верифікації.

XS
SM
MD
LG