Доступність посилання

ТОП новини

Держприкордонслужба: понад 400 громадських активістів охороняють кордон


Державна прикордонна служба України повідомляє, що у громадських формуваннях з охорони державного кордону цьогоріч перебуває 400 активістів. Як передає сайт відомства, службу на рівні з іншими прикордонниками громадські активісти несуть на «зеленій» ділянці кордону, в пунктах контролю вʼїзду-виїзду на адміністративному кордоні з Кримом та в пунктах пропуску через державний кордон.

«У поточному році склад існуючих громадських формувань з охорони державного кордону поповнився ще 11 новоствореними, а лави організацій збільшилися на 412 осіб. Найбільш активна діяльність громадськості в охороні державного кордону спостерігається на ділянках Білгород-Дністровського, Бердянського, Чопського, Чернігівського та Сумського прикордонних загонів», – йдеться в повідомленні.

За даними Держприкордонслужби, на кордоні та в прикордонні спільно з громадськими активістами було затримано понад 170 правопорушників, а також здійснено нагляд за повітряним простором на кордоні.

«Власники приватних літальних апаратів з членами громадських формувань здійснили 17 вилетів для повітряного моніторингу державного кордону», – йдеться в повідомленні.

З часу окупації Криму Росією та бойових дій на сході України Держприкордонслужба суттєво посилила контроль на кордоні з метою недопущення диверсійно-розвідувальних груп та незаконного потрапляння на тимчасово окуповані території вантажів.

20 вересня розпочалася безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

XS
SM
MD
LG