Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: на Луганщині українські військові відвели танки на погоджену відстань


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Луганській області українські танки повністю відведені на погоджену контактною групою відстань, повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

«За короткий термін сили Антитерористичної операції повністю відвели танки на погоджену відстань у Луганській області. Тепер справа за міжнародними спостерігачами, які мають верифікувати повну відсутність українських танків у прифронтовій смузі», – зазначив він.

Лисенко нагадав, що наступним етапом стане відведення протитанкових гармат калібром до 100 міліметрів від лінії розмежування.

Також речник АТО повідомив, що, за попередньою інформацією, бойовики також здійснюють відведення техніки калібром менше 100 міліметрів від лінії розмежування на Донбасі.

В ОБСЄ наразі заяви про повне відведення українських танків не коментують.

Українські військові почали відводити танки з Луганської області 5 жовтня. В угрупованні «ЛНР» заявляли, що «народна міліція ЛНР» розпочала відведення озброєнь ще 3 жовтня.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську вирішили, що відведення озброєнь калібру до 100 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту в частині Донбасу буде здійснюватися у два етапи. Як повідомив спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік, перший етап має початися через два дні після початку повного припинення вогню.

XS
SM
MD
LG