Доступність посилання

ТОП новини

МВС: досудове розслідування щодо екс-посадовців ДСНС Бочковського та Стоєцького завершили


Сергія Бочковського та Василя Стоєцького затримують під час засідання Кабміну, березень 2015 року
Сергія Бочковського та Василя Стоєцького затримують під час засідання Кабміну, березень 2015 року

Головне слідче управління МВС закінчило досудове розслідування щодо екс-глави держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та колишнього першого заступника глави ДСНС Василя Стоєцького, повідомляє прес-служба відомства.

У МВС зауважують, що Бочковському інкримінують вчинення вимагання неправомірної вигоди особою, що службовою особою, вчинення службових підроблень, також зловживання владою з метою надання неправомірної вигоди юридичній особі.

Стоєцького підозрюють у вчиненні вимагань від двох людей неправомірної вигоди особою, що займає особливо відповідальне становище, та у зловживанні владою з метою надання неправомірної вигоди юридичній особі.

Дії екс-посадовців спричинили збитки державі на суму понад 6,6 мільйона гривень, додають у МВС.

25 березня під час засідання Кабміну, яке транслювали в прямому ефірі українські канали, затримали колишнього голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького. Тоді повідомлялось, що їх підозрюють в організації злочинних схем при закупівлі пального за завищеними цінами.

Пізніше суд застосував щодо Бочковського та його заступника Стоєцього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з правом внесення застави у сумі понад мільйон гривень.

1 квітня стало відомо, що Стоєцького звільнили, він вніс заставу. Також Бочковський вніс заставу, його звільнили з-під варти.

XS
SM
MD
LG