Доступність посилання

ТОП новини

В Астані відбуваються переговори Порошенка та Назарбаєва


Офіційна церемонія зустрічі президентів Казахстану та України, Астана, 9 жовтня 2015 року
Офіційна церемонія зустрічі президентів Казахстану та України, Астана, 9 жовтня 2015 року

В Астані відбувається зустріч президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва та його українського колеги Петра Порошенка, інформує офіційне інтернет-представництво президента України.

Після завершення розмови у форматі «віч-на-віч» відбудуться українсько-казахстанські переговори у розширеному складі.

Переговорам передувала офіційна церемонія зустрічі глав держав. У залі урочистих церемоній президентського палацу «Акорда», куди Порошенко прибув разом із дружиною Мариною, пролунали гімни України та Казахстану. Лідери двох держав оглянули лави воїнів почесної варти Казахстану та представили делегації своїх країн.

Візит президента України до Казахстану триває вже другу добу. Увечері 8 жовтня Порошенко зустрівся з прем’єр-міністром країни Карімом Масімовим. Співрозмовники обмінялися досвідом впровадження реформ у своїх країнах, обговорили низку інфраструктурних проектів, які становлять обопільний інтерес. Зокрема, ідеться про проекти у будівельній, машинобудівній, нафтогазовій і аграрній галузях.

За даним Держстату України, за підсумками першого півріччя 2015 року загальний обсяг торгівлі України з Республікою Казахстан склав понад 544 мільйони доларів США (цей показник зменшився у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року). Позитивне для України сальдо склало 237 мільйонів доларів США.

XS
SM
MD
LG