Доступність посилання

ТОП новини

Савченко може відновити голодування – адвокат


Надія Савченко
Надія Савченко

Українська громадянка, народний депутат Надія Савченко може відновити голодування, повідомив один з її адвокатів Марк Фейгін.

«Я підтверджую те, що Савченко вчора висловила намір у разі продовження судом тактики ведення процесу проти неї, розпочати голодування», – написав адвокат у Twitter.

Інший адвокат українки Ілля Новиков заявив, що Савченко пригрозила відновити голодування у разі, якщо її видалять із зали суду.

«Я впевнений, що погроза буде почута, і судді не підуть на цей захід. Вони розуміють, що Надія серйозна, і не захочуть відповідати за наслідки», – написав він.

За час свого перебування в СІЗО в Росії від липня минулого року Надія Савченко двічі оголошувала голодування на знак протесту проти затримання.

Донецький міський суд Ростовської області Росії, який розглядає справу Савченко, під час попередніх слухань продовжив для неї запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на шість місяців, до січня 2016 року.

Російські прокурори оголосили обвинувальний висновок українці, за яким їй загрожує до 25 років ув’язнення.

Українську громадянку, народного депутата Надію Савченко вже понад рік утримують у СІЗО в Росії. Її в Росії, зокрема, обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, які торік улітку без дозволу української влади перебували під Луганськом.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і стверджують, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG