Доступність посилання

ТОП новини

У «ДНР» не виключають проведення на окупованих територіях «парламентських виборів»


В угрупованні «ДНР», що тимчасово контролює частину території Донецької області України, не виключають проведення на окупованих територіях разом з місцевими також і «парламентських виборів». Про це пишуть сайти сепаратистів з посиланням на слова одного з ватажків «ДНР» Дениса Пушиліна.

«Для нас наступним етапом, якщо все дійсно буде погоджено в рамках підгрупи з політичних питань, на виборах, орієнтовно в лютому, необхідно обирати мабуть, усіх – і депутатів, і голів місцевих рад. Тобто не тільки голів міст і районів», – заявив Пушилін.

В Україні, за винятком територій Криму і Донбасу, які українська влада не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

У вівторок, 6 жовтня, в Мінську проходила зустріч представників Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участю сепаратистів.

Також угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей України, заявили про перенесення на наступний рік своїх «виборів», які вони призначили раніше на 18 жовтня і 1 листопада. Сепаратисти наголосили, що рішення ухвалене у зв’язку з підсумками зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі.

При цьому сепаратисти заявили, що за цей час Україна буде зобов’язана надати Донбасу особливий статус, не допустити переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донбасу, а також переголосувати поправки в Конституцію в новій, погодженій з сепаратистами редакції.

Представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний назвав рішення сепаратистів з угруповань «ЛНР» та «ДНР» щодо перенесення «виборів» шантажем.

XS
SM
MD
LG