Доступність посилання

ТОП новини

«ДНР»: заяви Пушиліна про «парламентські вибори» на Донбасі неправильно зрозуміли


Представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін
Представник угруповання «ДНР» Денис Пушилін

В угрупованні «ДНР», що тимчасово контролює частину території Донецької області України, повідомляють, що заяви їхнього представника Дениса Пушиліна про ймовірність проведення на окупованих територіях «парламентських виборів» неправильно зрозуміли. Сайти сепаратистів внесли деякі виправлення у текст раніше поширеного повідомлення.

«Влада «ДНР» планує в 2016 році організувати та провести в «республіці» вибори голів та депутатів місцевих рад», – мовиться в повідомленні з поправкою, що «правильно писати – депутатів місцевих рад».

Ще кілька годин тому сайти угруповання «ДНР» писали, що «орієнтовно в лютому необхідно обирати, мабуть, усіх – і депутатів, і голів місцевих рад».

В Україні, за винятком територій Криму і Донбасу, які українська влада не контролює, місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

У вівторок, 6 жовтня, в Мінську проходила зустріч представників Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участю сепаратистів.

Також угруповання «ДНР» і «ЛНР», які контролюють частини Донецької і Луганської областей України, заявили про пенересення на наступний рік своїх «виборів», які вони призначили раніше на 18 жовтня і 1 листопада. Сепаратисти наголосили, що рішення ухвалене у зв’язку з підсумками зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі.

При цьому сепаратисти заявили, що за цей час Україна буде зобов’язана надати Донбасу особливий статус, не допустити переслідування і покарання осіб-учасників подій на території Донбасу, а також переголосувати поправки в Конституцію в новій, погодженій з сепаратистами редакції.

Представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний назвав рішення сепаратистів з угруповань «ЛНР» та «ДНР» щодо перенесення «виборів» шантажем.

XS
SM
MD
LG