Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК припинила повноваження ще двох тервиборчкомів


©Shutterstock
©Shutterstock

Центральна виборча комісія у п’ятницю достроково припинила повноваження ще двох виборчих комісій на місцях – Маріупольської (Донецька область) і Новороздільської (Львівська область) міських виборчих комісій. Це сталося одразу після розпуску Харківської обласної виборчої комісії, повідомляє сайт ЦВК.

«Маріупольською міською виборчою комісією було розглянуто та прийнято відповідні постанови (щодо розгляду скарг низки суб’єктів виборчого процесу – ред.), які не містили належного обґрунтування щодо підстав для їх задоволення, що свідчило про порушення нею законодавства», – йдеться у поясненні рішення ЦВК.

Водночас однією з причин розпуску Новороздільської міської виборчої комісії на Львівщині стала відмова в реєстрації кандидатів у депутати тамтешньої міськради членів однієї з політичних партій.

«Комісія встановила факт одноразового грубого порушення Новороздільською міською виборчою комісією вимог Конституції України і законів України та достроково припинила повноваження усього її складу», – йдеться в повідомленні.

Напередодні Центральна виборча комісія вирішила достроково припинити повноваження нинішнього складу Харківської обласної територіальної виборчої комісії. Таке рішення ухвалили за результатом розгляду скарги Харківської регіональної організації партії «Опозиційний блок».

Місцеві вибори в Україні призначені на 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG