Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко висловив співчуття через теракт у Туреччині


Відео моменту вибуху в Анкарі. 86 загиблих і понад 180 поранених
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття у зв’язку з терактом в Туреччині, внаслідок якого загинули понад 80 людей.

«Щирі співчуття від усіх людей в Україні родинам, які втратили своїх близьких внаслідок вибухів в Анкарі», – написав Порошенко на своїй сторінці в мережі мікроблогів Twitter.

«Разом з народом Туреччини ми сумуємо за загиблими і бажаємо швидкого одужання пораненим від вибуху в Анкарі», – так відреагував на повідомлення про теракт міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Інші лідери європейських країн та високопосадовці також написали про співчуття людям у Туреччині та засудження злочинців.

«Президент Франції висловлює свої співчуття турецькому народові і засуджує теракт, який вбив десятки і поранив понад сто мирних протестувальників в Анкарі», – йдеться в повідомленні Єлисейського палацу.

«Висловлюю глибокий жаль з приводу вибуху на мирній демонстрації в Анкарі, це акт терроризму, якому нема виправдання. Мої думки з родинами і друзями загиблих», – написав президент Європарламенту Мартін Шульц.

«Канцлер Анґела Меркель висловлює свої співчуття прем’єр-міністру Туреччини Ахмету Давутоглу, засуджує боягузливий акт проти прав людини, демократії та миру», – повідомляє Міністерство закордонних справ Німеччини у своєму Twitter.

За останніми даними, кількість загиблих в результаті теракту в Туреччині зросла до 86, поранені 186 людей, стан більш як 20 із них є тяжким.

Теракт в Анкарі стався близько 10:00 у суботу, 10 жовтня. Поблизу вокзалу, де розпочиналася мирна демонстрація, пролунали два вибухи. Влада Туреччини кваліфікувала ці вибухи як теракт.

Євросоюз засудив теракт в Анкарі і висловив співчуття родичам загиблих.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG