Доступність посилання

ТОП новини

АТО: бойовики здійснюють невдалі спроби нав’язати ЗСУ бій


У прес-центрі АТО в неділю вранці повідомляють про невдалі спроби з боку бойовиків нав’язати українським військовим бій, щоб потім звинуватити в порушенні мінських домовленостей. Про це йдеться на сторінці прес-центру у Фейсбуку.

«Останнім часом противник змінив тактику. Злочинці цілеспрямовано не обстрілюють українські позиції, а відкривають вогонь на тимчасово окупованій території в напрямку наших позицій. Після невдалих спроб нав’язати силам АТО бій, бойовики звинувачують українських військових у зриві мирних домовленостей. Так, вчора неподалік Маріуполя близько 13-ї години на тимчасово окупованій території найманці відкрили вогонь зі стрілецької зброї у напрямку нашого опорного пункту у селищі Бердянське. У відповідь сили АТО зброю не застосовували. А вже ввечері деякі проросійські інформагентства почали безпідставно звинувачувати українську сторону у порушення перемир’я та обстрілах мирних населених пунктів», – йдеться в повідомленні прес-центру АТО.

В штабі також повідомляють, що упродовж вчорашньої доби незаконні збройні формування в цілому дотримувалися перемир’я.

Водночас сепаратисти з угруповання «ДНР» стверджують, що ЗСУ учора обстріляли з мінометів Київський район Донецька і селище Веселе в Ясинуватському районі. Стріляли, за їхніми даними, з населеного пункту Піски. Кілька пострілів з мінометів сепаратисти чули в районі аеропорту Донецька. Сайти угруповання «ЛНР» пишуть про кілька вибухів в околицях Алчевська.

Про танковий обстріл Донецька сепаратисти заявляли ще напередодні. Українська сторона спростувала ці повідомлення. Керівник Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Ертугрул Апакан висловив стурбованість після повідомлень про стрілянину в Донецьку, і закликав усі сторони «дотримуватися режиму припинення вогню і поважати мінські домовленості».

XS
SM
MD
LG