Доступність посилання

ТОП новини

Лідер кримських татар засудив теракт в Туреччині


Уповноважений президента України в справах кримськотатарського народу, лідер кримських татар Мустафа Джемілєв засудив теракт у Туреччині 10 жовтня і назвав його черговим «ударом з боку сил терору і насильства». Про це йдеться на сторінці Джемілєва у Фейсбуку.

«Від свого імені та від імені кримськотатарського народу висловлюємо співчуття близьким і рідним загиблих. Жорстко засуджуємо насильство і тероризм. Просимо у Всевишнього терпіння і сили для встановлення миру в світі», – йдеться в повідомленні.

У суботу 10 жовтня в столиці Туреччини Анкарі перед початком мирної демонстрації один за одним прогриміли два вибухи. Це сталося неподалік головного залізничного вокзалу. В результаті вибухів, які влада кваліфікувала як теракт, загинуло щонайменше 95 людей, близько 245 були поранені. Повідомляється також про 48 людей, які нині в лікарнях у тяжкому стані. В Туреччині оголосили триденну жалобу.

Світова спільнота, і Україна зокрема, вустами своїх лідерів засудила акти терору в Туреччині, висловивши співчуття родинам загиблих.

В МЗС України повідомили, що інформації про потерпілих через вибухи в Анкарі українців немає.

XS
SM
MD
LG