Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО повідомляє про влаштовані бойовиками провокації на лінії розмежування


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Штаб антитерористичної операції повідомляє, що минулої доби в зоні АТО бойовики влаштували провокацію із застосуванням стрілецької зброї щодо військових ЗСУ, але ті не відкрили вогонь у відповідь. Про це зокрема повідомив на брифінгу речник АТО Андрій Лисенко.

«Поблизу селища Бердянське, що на схід від Маріуполя, бойовики вели вогонь зі стрілецької зброї в бік нашого опорного пункту. Сили АТО у відповідь вогонь не відкривали. Також в районі Маріуполя було зафіксовано політ ворожого БПЛА», – повідомив Лисенко.

За його словами, за минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Лисенко наголосив, що сепаратисти вдаються до поширення неправдивих повідомлень через свої інформаційні канали про порушення ЗСУ перемир’я.

«Сили АТО суворо дотримуються Мінських домовленостей і зберігають режим тиші на лінії зіткнення», – наголосив Лисенко.

Кілька годин тому прес-центр АТО повідомляв також про невдалі спроби з боку бойовиків нав’язати українським військовим бій поблизу Маріуполя. Українські військові зауважили, що упродовж вчорашньої доби незаконні збройні формування в цілому дотримувалися перемир’я.

Сайти угруповання «ДНР» пишуть про 13 фактів порушення режиму тиші за минулу добу і загалом спокійну ніч на Донбасі. Повідомлень за останні години про порушення перемир’я з боку ЗСУ сайти луганських сепаратистів не містять.

XS
SM
MD
LG