Доступність посилання

ТОП новини

Лукашенко на виборчій дільниці заявив про готовність до перетворень і реформ


Лукашенко: Білорусь не готова обрати президентом жінку (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:43 0:00

Лукашенко: Білорусь не готова обрати президентом жінку

Олександр Лукашенко, чинний президент Білорусі і кандидат в президенти на виборах, що проходять у країні в неділю, заявив що готовий до перетворень та реформ у своїй країні. Про це Лукашенко сказав журналістам одразу після голосування на виборчій дільниці №1 у Мінську.

«Одна справа сказати: «давайте уперед». А, якщо вперед підемо – хто дійде? Тому питання не в мені. Я готовий на будь-які перетворення і реформи, революційні в тому числі, хоча це і не мій принцип. Я готовий зробити так, як ви хочете. Ніхто мені не дорікне, що я діяв ці роки всупереч думці народу», – сказав Лукашенко.

Він наголосив, що головним принципом його двадцятирічного правління було гасло – «все має бути спокійно, без революцій». Лукашенко сказав, що це головним чином стосується питань економіки.

«Якщо ви мені дасте карт-бланш на будь-який перелом і революційне перетворення, якщо ви цього захочете – будь ласка. Ми це зробимо. Питання не в мені – питання в суспільстві», – сказав Лукашенко, який прийшов на виборчу дільницю разом із своїм сином.

Сьогодні в Білорусі проходять президентські вибори. За головну державну посаду змагаються голова Ліберально-демократичної партії Сергій Гайдукевич, представниця громадянської кампанії «Говори правду» Тетяна Короткевич, чинний глава держави Олександр Лукашенко і голова Білоруської патріотичної партії Микола Улахович.

Якщо Олександр Лукашенко переможе на цих виборах, він очолить Білорусь вп'яте, починаючи з 1994 року. Опозиційні політики на мітингу проти фальсифікації виборів у суботу в Мінську закликали своїх прихильників бойкотувати голосування, оскільки вважають результат виборів заздалегідь визначеним.

XS
SM
MD
LG