Доступність посилання

ТОП новини

У Росії почали вантажити черговий «гумконвой» для Донбасу


МНС Росії повідомляє про початок формування чергової, вже 41-ї, колони вантажних автомобілів із так званою «гуманітарною допомогою» для жителів Луганської і Донецької областей. Про це з посиланням на російське МНС передає російська агенція ТАСС.

«Сьогодні в 6:00 з Ногінського рятувального центру МНС Росії в Ростовську область вирушили понад 80 вантажних автомобілів, які увійдуть до складу чергової автомобільної колони з гуманітарною допомогою для жителів Донецької і Луганської областей», – мовиться в повідомленні МНС Росії. Насправді йдеться тільки про окуповані частини цих областей.

Очікується, що вага вантажів складатиме близько тисячі тонн. Російська сторона стверджує, що вестиме продукти харчування, речі першої необхідності, ліки, пожежне обладнання тощо. Раніше повідомляли, що ця колона з вантажами має прибути на Донбас 15 жовтня.

Українська сторона неодноразово наголошувала, що всі такі вантажі з Росії, які Москва називає «гуманітарними», переміщувалися на територію України незаконно, без згоди уряду, з порушенням національного законодавства і загальновизнаної міжнародної практики.

XS
SM
MD
LG