Доступність посилання

ТОП новини

«Свобода»: обшуки у партійців стосуються справи про розстріл Майдану


Всеукраїнське об’єднання «Свобода» заявляє, що сьогоднішні обшуки у трьох заступників голови партії пов’язані з розслідуванням справи про розстріл протестувальників взимку 2014 року на майдані Незалежності в Києві.

Відповідну постанову Печерського районного суду Києва від 24 вересня свободівці оприлюднили у Twitter. Тим часом, вказаної постанови суду немає в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як повідомили у прес-службі «Свободи», обшуки сьогодні вранці відбулись у квартирі заступника голови партії, екс-віце-прем’єра Олександра Сича в Івано-Франківську, та у двох заступників голови партії – Олега Панькевича в Бродах Львівської області й Ігоря Янківа у Львові.

«Олегові Панькевичу надали ухвалу Печерського суду Києва від 24 вересня 2015 року, у якій зазначено, що обшук відбувається у справі 20 лютого 2014 року, коли, як відомо, відбувся розстріл Небесної сотні. Того ранку Олег Панькевич був біля готелю «Україна», допомагав виносити поранених», – заявили в прес-службі «Свободи».

«Приводом для проведення обшуку [у помешканні заступника голови ВО «Свобода», екс-віце-прем’єр-міністра України Олександра Сича] також стали події Майдану, зокрема 20 лютого 2014 року. Мовляв, оскільки однією з точок снайперського обстрілу майданівців зі столичного готелю «Україна» був 11-й поверх, а саме на цьому поверсі проживав Олександр Сич, будучи народним депутатом України, він може бути причетний до розстрілів чи володіти якоюсь інформацією. Характерно, що справа була порушена 2014 року проти самих майданівців за вказівкою Захарченка (колишній голова МВС Віталій Захарченко – ред,)», – додали у ВО «Свобода».

За даними «Свободи», Янківу і Сичу вручили виклик на допит до Генпрокуратури на 16 жовтня.

У Генеральній прокуратурі і Службі безпеки України, співробітники яких, за словами свободівців, проводили обшуки, ситуацію не коментували.

XS
SM
MD
LG