Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ спростовує інформацію про проведення службової перевірки щодо Каська


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура не проводить службової перевірки стосовно заступника Генерального прокурора України Віталія Каська, повідомляє прес-служба відомства.

У Генпрокуратурі інформують, що жодної службової перевірки щодо Каська управлінням внутрішньої безпеки та захисту працівників прокуратури не проводилось та не проводиться.

Натомість, як заявляють у ГПУ, ці управління проводять перевірку за зверненням народного депутата України Тетяни Чорновол щодо неправомірних, на її думку, дій заступника Генерального прокурора України Віталія Каська, які полягають у повідомленні Високого суду Англії про відсутність кримінального провадження щодо екс-міністра екології Миколи Злочевського, що дало змогу розморозити та вивести на Кіпрський рахунок 27 мільйонів євро, а також блокуванні процесуальних дій з повернення 80,5 млн доларів США, незаконно виведених з України Сергієм Курченком та арештованих у Латвії.

Крім того, управління внутрішньої безпеки та захисту працівників прокуратури проводить перевірку за зверненням народного депутата України В. Кривенка щодо правомірності повідомлення заступником Генпрокурора Каськом про порушення кримінального провадження стосовно колишнього начальника управління МВС України Олени Тищенко.

Напередодні деякі ЗМІ з посиланням на народного депутата України Сергія Лещенка поширили інформацію про проведення внутрішньою безпекою Генеральної прокуратури України службової перевірки щодо Каська за фактом розмороження в Британії 23 мільйонів доларів екс-міністра екології Миколи Злочевського.

XS
SM
MD
LG