Доступність посилання

ТОП новини

Обама: Путін «демонструє погане керівництво» підтримкою Дамаска


Барак Обама
Барак Обама

Президент США Барак Обама заявляє, що президент Росії Володимир Путін демонструє погане керівництво своєю підтримкою Дамаска, незважаючи на твердження Кремля про те, що він допомагає законному уряду боротися з повстанцями.

Обама 11 жовтня заявив, що «пан Путін зараз спрямовує свої війська, своїх військових, щоб тримати на останній нитці свого єдиного союзника» президента Сирії Башара Асада. Той факт, що Росія змушена була це зробити, не ознака сили, сказав Обама в програмі телеканалу Сі-Бі-Ес «60 хвилин».

«Для подолання кризи від основних гравців потрібно визнання того факту, що необхідний перехід до нового уряду. За відсутності цього ніщо не спрацює», – сказав Обама в інтерв’ю, записаному 6 жовтня.

Росія з кінця вересня почала в Сирії кампанію повітряних ударів, офіційно – проти угруповання «Ісламська держава».

Американські високопосадовці і регіональні противники Асада, серед яких одну з провідних ролей відіграє Саудівська Аравія, стверджують, що російська авіація бомбить не тільки радикальне угруповання «Ісламська держава», а й поміркованіших опонентів сирійського режиму.

Відтак країни Заходу й опозиція в Сирії заявляють, що Росія використовує свою військову кампанію для зміцнення влади сирійського президента, а не для боротьби з екстремізмом, як заявляє Кремль.

XS
SM
MD
LG