Доступність посилання

ТОП новини

США обговорюють з Європою, як зробити санкції проти Росії ефективнішими – сенатор


Джин Шахін
Джин Шахін

США і їхні партнери у Європі підтримують діалог щодо подальшої долі санкцій, запроваджених проти Росії за її агресію на території України. Про це заявила американський сенатор Джин Шахін (Демократична партія, Нью Гемпшир) на брифінгу у Києві, відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо долі санкцій, які США і ЄС переглядатимуть на початку 2016 року.

«Ми вже наполегливо працюємо з нашими європейськими партнерами, щоб переконатися, що є усвідомлення потреби продовжити ці санкції після того, як наприкінці року сплине їхній попередній термін, щоб вирішити, як зробити їх максимально ефективними», – зазначила сенатор.

Вона також наголосила, що США продовжують підтримувати Україну в умовах російської агресії. «Американці спостерігали і продовжують спостерігати за вашою боротьбою. Ви – натхнення для нас, і ми хочемо підтримати ваші зусилля з подальшого зміцнення вашої країни, і ми приєднуємося до вас у вашому засудженні дій Росії і Володимира Путіна», – додала Джин Шахін.

«У Конгресі обидві партії підтримують Україну. Ми не завжди щодо всього згодні, але щодо необхідності підтримки України на її шляху до зміцнення між демократами і республіканцями є згода», – заявила сенатор Шахін під час візиту у Київ.

Джин Шахін є зокрема членом міжпартійного Українського Кокусу у Сенаті США.

Захід запровадив санкції проти Росії за анексію Криму і російську підтримку бойовиків на сході України.

XS
SM
MD
LG