Доступність посилання

ТОП новини

У ЄС попередили про небезпеку для авіації від російських ракет, що б’ють по Сирії


Міністерство оборони Росії каже, що на цьому відеокадрі – пуск однієї з ракет 6 жовтня 2015 року
Міністерство оборони Росії каже, що на цьому відеокадрі – пуск однієї з ракет 6 жовтня 2015 року

Європейське агентство авіаційної безпеки повідомило, що ще у п’ятницю, 9 жовтня, видало попередження про небезпеку, яка виникла для польотів цивільної авіації внаслідок пусків Росією її крилатих ракет по Сирії.

Як мовиться в повідомленні, агентство зазначає, що внаслідок цих пусків, які сталися минулого тижня, 6 і 7 жовтня, російські ракети перетинали повітряний простір Ірану й Іраку, хоча пройшли нижче від звичайних маршрутів комерційного повітряного транспорту.

Агентство, що є головним регуляторним органом у галузі авіаційної безпеки в Європейському союзі, не видавало ніяких конкретних вказівок, але вказало у своєму бюлетені, що мало на меті попередити авіакомпанії та авіаційні органи окремих країн-членів ЄС про небезпеку.

Після цього оголошення, зокрема, французька авікомпанія «Ер Франс» заявила, що змінила маршрути своїх літаків із урахуванням цього попередження.

Натомість у німецькій «Люфтганзі» заявили, що, врахувавши наявну інформацію, там вирішили не змінювати своїх маршрутів у регіоні.

Росія повідомила 7 жовтня, що того й попереднього дня здійснила удари по Сирії крилатими ракетами зі своїх кораблів у Каспійському морі – за твердженням Москви, по цілях, пов’язаних із екстремістським угрупованням «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG