Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО побачили зростання підтримки вступові Чорногорії до союзу


У столиці Чорногорії Подгориці святкують 66-річчя НАТО, 4 квітня 2015 року
У столиці Чорногорії Подгориці святкують 66-річчя НАТО, 4 квітня 2015 року

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що приємно вражений нещодавніми реформами в Чорногорії і бачить, що підтримка її вступу до Північноатлантичного союзу зростає.

Виступаючи на засіданні Парламентської асамблеї НАТО, що відбувається в місті Ставанґері в Норвегії, Столтенберґ заявив, що Чорногорія дійсно робить поступ і в запровадженні верховенства права чи у створенні незалежної судової галузі, і в модернізації її збройних сил і служб розвідки.

Як сказав керівник НАТО, він не хоче випереджати офіційного рішення з цього приводу, – але, за його словами, він відчуває певне зростання підтримки ідеї запросити Чорногорію вступати до Північноатлантичного союзу.

Пізніше цього тижня Столтенберґ має відвідати столицю Чорногорії Подгорицю.

Офіційне рішення з приводу запрошення цієї країни до членства в НАТО мають ухвалити на зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів на початку грудня.

Чорногорія взяла курс на членство в НАТО з перших днів своєї незалежності від союзного утворення з Сербією, проголошеної 2006 року.

Чорногорія також уже має статус кандидата на вступ до Європейського союзу з 2010 року, а 2012-го почала переговори про вступ до ЄС.

XS
SM
MD
LG