Доступність посилання

ТОП новини

У засіданні політичної підгрупи в Мінську оголосили перерву до ранку


У зустрічі робочої підгрупи з політичних питань Тристоронньої контактної групи, що зустрічалася в Мінську, оголосили перерву до ранку вівторка, 13 жовтня, повідомило у твітері Міністерство закордонних справ Білорусі.

Підгрупа зустрічалася за зачиненими дверима, і ніякої офіційної інформації про перебіг зустрічі не оголошували.

Раніше в понеділок російське агентство «Інтерфакс» написало з посиланням на «джерело в підгрупі», що її учасники обговорюють умови майбутнього закону України про місцеві вибори на окупованій частині Донбасу, а також про необхідність змін до вже ухваленого закону України про особливості місцевого самоврядування на цих територіях.

При цьому, за словами цього джерела, представники підтримуваних Росією збройних сепаратистських угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, висувають власні вимоги до українських законів.

Підтверджень такої інформації з інших джерел наразі немає.

Керівництво України заговорило про необхідність якогось окремого виборчого закону для окупованих територій, відмінного від закону про місцеві вибори на вільній території України, призначені на 25 жовтня, після зустрічі «нормандської четвірки» в Парижі 2 жовтня. До цієї зустрічі в Києві відкидали таку можливість.

XS
SM
MD
LG