Доступність посилання

ТОП новини

Помер відомий поет і бард Андрій Панчишин


У ніч на понеділок на 57-му році життя помер український журналіст, громадський діяч, поет і бард Андрій Панчишин. Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомив письменник Юрій Винничук.

«Прилетіла з Києва сумна звість: помер поет і бард Андрій Панчишин, з яким ми разом (а ще з Віктором Морозовим і Тарасом Чубаєм) творили театр «Не журись!». Під час Майдану Андрій з Морозовим запустили в інтернет багато бойових патріотичних пісень. А перед тим Морозов видав кілька батярських дисків, для яких Андрій написав дотепні батярські тексти», – написав Винничук.

За його словами, Андрій Панчишин помер у Києві, поховають його на Байковому кладовищі. Про причину смерті не повідомляється.

Андрій Панчишин – родом зі Львова, він є автором поетичної збірки «Пісні», «Другий голос», музичного фільму «Не журись!» (і співзасновником однойменного львівського театру-студії) та музичної радіовистави «Три хрести». У його доробку – авторство численних пісень, сценаріїв, статей у пресі. На початку 90-х Андрій Панчишин також був депутатом Львівської обласної ради. У рідному місті його називають одним із найвідоміших львівських «батярів».

XS
SM
MD
LG