Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк упевнений у причетності російських спецслужб до катастрофи літака МН17


Місце катастрофи рейсу MH17, липень 2014 року
Місце катастрофи рейсу MH17, липень 2014 року

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк упевнений у причетності російських спецслужб до катастрофи малайзійського «Боїнга-777» рейсу МН17 у липні 2014 року.

«У мене особисто немає жодних сумнівів, що це була спланована операція російських спецслужб зі збиття цивільного літака «Малайзійських авіаліній» МН17», – сказав Яценюк, відкриваючи засідання Кабінету міністрів.

Від зазначив, що українські фахівці провели десятки розслідувань, які також будуть оприлюднені для ЗМІ.

«На наше переконання, це здійснювалося виключно з території, підконтрольної бойовикам, і сумнівів немає в тому, що п’яні сепаратисти не вміють керувати системами «Бук». Це означає, що системами керували тільки кваліфіковані російські військові», – наголосив він.

Сьогодні слідчі нідерландської Ради розслідувань із питань безпеки оприлюднять свій звіт про причини падіння літака «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17, що був збитий над Донбасом влітку 2014 року. У звіті експерти мають розповісти, як збили літак, але в ньому не йтиметься про відповідального за трагедію.

Раніше, у вересні 2014 року, Рада розслідувань із питань безпеки Нідерландів у попередній доповіді повідомила, що малайзійський «Боїнг-777» розпався в повітрі в результаті ураження «великою кількістю об’єктів високої енергії, що проникли в літак ззовні».

Сьогодні також російський виробник «Буків» заявив, що його експерименти підтвердили версію, згідно з якою малайзійський «Боїнг» збили з району населеного пункту Зарощенське, який, за твердженням компанії, нібито перебував під контролем української сторони.

Унаслідок катастрофи літака «Малайзійських авіаліній» рейсу MH17 загинули всі 298 людей, що були на борту «Боїнга», більшість із них була громадянами Нідерландів.

Захід і Україна заявляли, що мають докази того, що літак збили проросійські бойовики із комплексу «Бук» за ймовірної підтримки Москви. Бойовики і Росія свою причетність відкидають.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського

13.10.2015
Прем’єр Нідерландів закликав Росію співпрацювати зі слідчими у справі MH17
далі

13.10.2015
Зубко: «Боїнг-777» збили ракетою з підконтрольного бойовикам Сніжного
далі

13.10.2015
Яценюк упевнений у причетності російських спецслужб до катастрофи літака МН17
далі

13.10.2015
Порошенко і Рютте обговорили подальші спільні дії щодо покарання винних у трагедії літака MH17
далі

08.10.2015
Bellingcat: «Боїнг-777» збили з російського «Бука»

далі

13.10.2015
Російський виробник «Буків»: літак МН-17 був збитий з підконтрольної Києву території
далі

XS
SM
MD
LG