Доступність посилання

ТОП новини

СБУ підозрює посадовців Київпастрансу» у розкраданні 40 мільйонів гривень


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Служба безпеки України заявляє про викриття механізму розкрадання коштів посадовцями комунального підприємства «Київпастранс».

Як повідомляє прес-служба відомства, протягом кількох років чиновники закуповували запасні частини та пневматичні шини для міського транспорту у низки комерційних структур столиці за завищеною у кілька разів ціною.

За даними СБУ, розкрадання державних та комунальних коштів відбувалося і при оплаті підприємством інших товарів, робіт та послуг за цінами, значно вищими від середньоринкових.

«Виведені гроші посадовці переводили у готівку через створені фіктивні фірми і привласнювали. Таким чином, за останні чотири роки службові особи комунального підприємства «Київпастранс» незаконно привласнили майже 40 мільйонів гривень», – йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ спільно з міліцією провели обшуки за адресами реєстрації, місцеперебування комерційних підприємств, місцями проживання посадових осіб, вилучили документацію і носії інформації, що підтверджують факти здійснення протиправної діяльності, а також уставні документи та печатки фіктивних структур.

Кримінальне провадження відкрили за частиною 1 статті 205 ( фіктивне підприємництво ) та частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

У «Київпастрансі» наразі цю інформацію СБУ не коментували.

XS
SM
MD
LG