Доступність посилання

ТОП новини

«Опора» через суд домоглась реєстрації її спостерігачів на виборах у Дніпропетровську


Вибочі скриньки (ілюстраційне фото)
Вибочі скриньки (ілюстраційне фото)

У Дніпропетровську суд визнав незаконною відмову у реєстрації спостерігачів громадянської мережі «Опора». Про це у вівторок, 13 жовтня, повідомив довготерміновий спостерігач «Опори» у Дніпропетровську Денис Давидов.

За даними «Опори», окружний адміністративний суд визнав незаконною постанову Дніпропетровської міської виборчої комісії про відмову у реєстрації офіційних спостерігачів «Опори». Виборча комісія подала апеляцію і програла, вона також має сплатити судовий збір.

«Ми довели незаконність відмови у реєстрації спостерігачів. Комісія порушує закон, перешкоджає спостерігачам і марнує державні кошти (лише за апеляцію по нашій справі комісія зобов'язана сплатити до суду 2700 гривень)», – заявив Денис Давидов.

На початку жовтня «Опора» заявила про відмову міської виборчої комісії у реєстрації їхніх спостерігачів. У міськвиборчкомі тоді пояснювали, що представники організації, подавши документи, не вказали свої особисті мобільні телефони.

Однак в «Опорі» зазначали, що у документах, побоюючись тиску на спостерігачів, вказували один мобільний телефон – громадської організації, той, що закріплений за відповідальним за співпрацю з спостерігачами менеджером.

Це не перша конфліктна ситуація, що склалась між представниками «Опори» і міською виборчою комісією. У понеділок в «Опорі» поінформували, що за фактом перешкоджання роботі їхнього спостерігача та журналіста видання «Точка опори» Сергія Федька у приміщенні міськвиборчкому 26 вересня розпочате кримінальне провадження.

На виборах у Дніпропетровську зареєстровано 29 кандидатів на посаду міського голови, 18 партій претендують на входження до міської ради.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

XS
SM
MD
LG