Доступність посилання

ТОП новини

МВС: більш як 10 людей прийшли на акцію в Києві з піротехнікою, ножами і кастетами


Управління Міністерства внутрішніх справ України в Києві повідомляє про вилучення піротехніки, ножів і кастетів у більше ніж десяти учасників акції «Марш героїв», що триває в столиці.

За повідомленням, усі ці предмети вилучені. Після встановлення осіб, які їх зберігали, правоохоронці нікого не затримували, додали в міліції.

«Сьогодні треба забезпечити безпеку тих, хто хоче мирно провести акції. Міліція охороняє громадський порядок не лише в центральній частині міста. На цей момент правоохоронці вилучили у молодих людей кастети, ножі, піротехнічну продукцію та балаклави», – заявив начальник управління МВС України в місті Києві Олександр Терещук.

Головний міліціонер Києва відзначив, що з організаторами акцій є повне порозуміння, тож зусилля обох сторін спрямовані на виявлення небезпечних предметів і підозрілих осіб.

Окрім того, Терещук попросив киян та гостей міста із розумінням ставитися до посилених заходів безпеки й обмеження руху транспорту за маршрутом руху колони активістів.

Раніше сьогодні голова партії «Свобода», яка є одним із організаторів сьогоднішньої акції, Олег Тягнибок закликав правоохоронців не допустити провокацій під час маршу. За його словами, до «Маршу героїв» правоохоронці підготувалися «набагато краще», ніж до 31 серпня, коли внаслідок сутичок біля парламенту України загинули четверо людей, ще близько 140 були поранені.

Українські праві сили у центрі Києва проводять акцію «Марш героїв» з нагоди Дня захисника України 14 жовтня. За даними одного з організаторів – ВО «Свобода» – в акції беруть участь 10 тисяч людей. Міліція заявляє про дві тисячі учасників.

Акція розпочалася з мітингу на Михайлівській площі. Зараз учасники акції йдуть ходою до Лук’янівського СІЗО й ізолятора тимчасового тримання, «щоб вимагати звільнення політв’язнів».

Організатори акції – Всеукраїнське об’єднання «Свобода», «Правий сектор», Організація українських націоналістів, Конгрес українських націоналістів і «Формація С14».

XS
SM
MD
LG