Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: армія до кінця року отримає 8,5 тисячі зразків озброєння


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що до кінця року українська армія отримає ще близько 8,5 тисячі зразків озброєнь і військової техніки. Крім того, за його словами, на речове забезпечення військовослужбовців вже виділено вп’ятеро більше коштів порівняно з попереднім роком.

«Цього року вже закуплено й поставлено на фронт понад півтори тисячі одиниць нових та модернізованих зразків озброєння. Зокрема, це тепловізійні та оптичні приціли, засоби нічного бачення, бронетанкова техніка, засоби інженерного озброєння, радіолокаційні станції, контр-батарейні станції, засоби радіоелектронної боротьби, модернізовані літаки. Зараз, дві години тому, я особисто передав до складу Збройних Сил два новітніх, модернізованих літаки Су-27, разом з видатним українським льотчиком та ліцеїстом, ми зробили випробувальний політ, яким приймали ці літаки на озброєння», – сказав Порошенко у Запоріжжі.

Водночас глава держави заявив, що не задоволений «певними видами забезпечення, певними недоліками в системі військової логістики та управління». «Є й дефіцит нової сучасної зброї. І він ще, на жаль, далекий від подолання. Не видам військової таємниці, якщо скажу, що в цьому ми поки що поступаємося Росії», – сказав Порошенко.

За його словами, Україна не буде економити на власній армії, «щоб потім не утримувати чужу». Він наголосив, що в бюджеті на 2016 рік буде передбачене збільшення зарплат військовим, в тому числі і для контрактників, – щоб розширити контрактну складову і мінімізувати потреби в мобілізації.

14 жовтня відзначають День захисника України.

XS
SM
MD
LG