Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові «Марш героїв» пройшов без балаклав та піротехніки


Героїв України у Харкові вшанували маршем (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:34 0:00

У Харкові на «Марш героїв», організатором якого став батальйон «Східний корпус», зібралося, за різними підрахунками, від 1200 до 3000 людей. За словами командира «Східного корпусу» Олега Ширяєва, учасників урочистої ходи попросили зняти балаклави й не брати з собою піротехніку. Також їх просили не запалювати під час маршу фаєри – їх запалили тільки наприкінці пам’ятного заходу після молебню за загиблими вояками.

До заходу, присвяченого Дневі захисника України, долучилися бійці з зони антитерористичної операції з різних військових частин. Вони з національними прапорами, бойовими стягами під барабанний супровід пройшли урочистою ходою від площі Конституції до площі Свободи.

За словами народного депутата України Андрія Білецького, нинішнє свято Покрови та захисника України не надто тішить українських патріотів. «Зараз це свято оголошене державою. Однією рукою влада нам кидає як подачку наше національне свято і ми святкуємо його на державному рівні, а іншою рукою проводить підписання капітуляції, здаючи наші території, наші землі, плюючи на кров наших загиблих соратників і побратимів», – заявив він.

Харківський «Марш героїв» охороняли кількасот співробітників міліції, патрульної служби, нацгвардії та інших правоохоронних спецпідрозділів.

«Марші героїв» організовують праві сили на 14 жовтня, новостворене державне свято Дня захисника України й день Покрови Богоматері – цей день традиційно є також днем українського козацтва і днем Української повстанської армії, які вважали Богоматір своєю покровителькою.

XS
SM
MD
LG