Доступність посилання

ТОП новини

Державне телебачення Ірану показало підземний тунель із ракетами


Кадри з підземного тунелю, оприлюднені 14 жовтня державним телебаченням Ірану
Кадри з підземного тунелю, оприлюднені 14 жовтня державним телебаченням Ірану

Державне телебачення Ірану продемонструвало 14 жовтня кадри, на яких зображений глибокий підземний тунель із ракетами та пусковими установками. Іранські офіційні особи заявили, що цей арсенал може бути використаний, якщо «вороги помиляться».

Бригадний генерал Амір Алі Гаджізаде, який є командувачем аерокосмічного підрозділу Корпусу вартових ісламської революції, сказав, що існує безліч таких тунелів по всій країні на глибині 500 метрів.

«Бази ракет далекого радіусу дії розташовані у високих горах у провінціях і містах всієї країни і готові до застосування», – наголосив генерал.

Іранські офіційні особи заявляли раніше, що ядерна угода не вплине на боєздатність збройних сил. Випробування кілька днів нової ракети далекого радіусу дії та кадри з підземного арсеналу є відповіддю військових на закиди законодавців щодо послаблення військової моці Ірану після укладення ядерної угоди.

Сполучені Штати заявили, що випробування нової балістичної ракети порушили чинні обмеження, накладені ООН.

Укладена в липні ядерна угода між Іраном і світовими державами передбачає поступове скасування санкцій щодо Тегерана в обмін на можливість контролю ядерної програми Ірану з боку МАГАТЕ та світової спільноти.

XS
SM
MD
LG