Доступність посилання

ТОП новини

Художник заявляє про незаконне використання його роботи на біл-борді в.о. мера Дніпропетровська


У Дніпропетровську скандал з біл-бордом – привітанням з Днем захисника України, розміщеному біля будівлі міськради за підписом в. о. міського голови Галини Булавки, яка балотується на виборах міського голови.

За інформацією художника-дизайнера Михайла Дяченка, для цього привітання без його дозволу була використана одна із його робіт – портрет вояка АТО.

Серія робіт, до якої належить портрет «Cyborg», є в інтернеті, однак маркована авторським знаком. Для біл-борда частина твору з маркуванням була «зрізана».

«Мій малюнок взяли без мого дозволу. Певно, вважають, що все, що є в інтернеті, можна вільно використати в своїх піар-акціях», – заявив художник. Він також підкреслив, що не має ніякого стосунку до передвиборчих перегонів у Дніпропетровську й принципово не створює зображень для біл - бордів, листівок, агіток партій і посадовців.

Як повідомив Радіо Свобода автор, раніше одну з його робіт брали для розміщення на біл-борді в Харкові представники добровольчого батальйону, але робили це з його дозволу.

Як зазначив Михайло Дяченко, наразі він збирає інформацію про порушення його авторського права в Дніпропетровську й не виключає подання судового позову.

В. о. міського голови Дніпропетровська Галина Булавка поки що офіційно не прокоментувала заяву художника, однак користувачам соціальних мереж повідомила, що з’ясовує ситуацію.

XS
SM
MD
LG