Доступність посилання

ТОП новини

Глава Меджлісу і кримський журналіст будуть свідками у справі Ганиша


Василь Ганиш
Василь Ганиш

Суд у Києві, який розглядає справу екс-депутата Верховної Ради Криму Василя Ганиша, звинуваченого у державній зраді, вирішив викликати як свідків лідера Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова і кримського журналіста Олександра Янковського.

Дніпровський районний суд Києва 15 жовтня почав розглядати по суті справу екс-депутата Верховної Ради Криму.

Як повідомив проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» адвокат Ганиша Андрій Руденко, на засіданні «був зачитаний повний текст державного обвинувачення, визначилися зі свідками».

«Наступне засідання почнемо з допитів свідків з боку обвинувачення і з боку захисту», – розповів він.

За словами Руденка, наступне засідання призначене на 26 жовтня, о 14:30.

Адвокат також розповів про самопочуття його підзахисного: «Василь Васильович був з температурою. Дотепер йому не провели повноцінне обстеження у кардіолога».

Андрій Руденко повідомив, що у зв’язку з цим суд має намір зробити запит в СІЗО, де утримується Ганиш, щодо вжитих заходів.

28 квітня 2015 року екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша затримали при виїзді з Криму співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишнього депутата взяли під варту, оскільки був у розшуку, і Генпрокуратура України винесла йому підозру в скоєнні державної зради.

За версією українських слідчих, Ганиш був одним із тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму, і цим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України. Також політику ставлять у провину те, що він 11 квітня 2014 року голосував за ухвалення російської конституції Криму на засіданні «Держради» Криму.

Сам екс-депутат заявляє, що він був єдиним депутатом кримського парламенту, який проголосував проти проведення «референдуму». На його думку, звинувачення у державній зраді є необґрунтованими.

XS
SM
MD
LG