Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура: колишнього і нинішнього керівників шахти «Краснолиманська» затримали


Прокуратура Донецької області повідомляє про затримання колишнього і нинішнього керівників державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська». За повідомленням прес-служби прокуратури, затримання провели слідчі прокуратури й СБУ в рамках розслідування кримінальних проваджень.

«Двоє посадовців постійно конкурують між собою у питанні зайняття посади генерального директора вказаного підприємства з метою отримання повного контролю над видобутком та продажем вугілля», – йдеться в повідомленні.

За даними прокуратури, обидва посадовці, які за допомогою суду протягом багатьох років намагаються очолити підприємство, на даний час є фігурантами кримінальних проваджень і підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частиною 2 статті 364 (зловживання владою або службовим становищем) і частиною 2 статті 366 (службове підроблення).

Наразі вирішується питання про запобіжний захід для затриманих посадовців, заявили в прокуратурі.

Досудове розслідування триває.

Прізвищ затриманих у прокуратурі не наводять.

Раніше сьогодні «Вугільна компанія «Краснолиманська» заявила про викрадення співробітниками СБУ її колишнього генерального директора Костянтина Кисельова. За повідомленням, при викраденні гендиректора були присутні не тільки держструктури, «а й люди спортивної статури без форми, в балаклавах». Як заявили в прес-службі шахти, разом з генеральним директором «був викрадений і його водій».

XS
SM
MD
LG