Доступність посилання

ТОП новини

Прес-центр АТО: доба минула без порушень


Прес-центр штабу антитерористичної операції повідомив, що минула доба в зоні проведення АТО минула без порушень мінських домовленостей.

У цей час, сказав речник АТО Леонід Матюхін, українські сапери займаються розмінуванням місцевості в усіх секторах. Лише у Станиці Луганській за день українські військові зняли 8 розтяжок різних гранат. «Усі вони стояли без уповільнювачів, тобто розраховані на миттєву дію», – наголосив речник.

Він також повідомив, що завершився відвід мінометів калібру менш як 100 міліметрів у секторі «А» – він охоплює східну частину лінії контакту в частині Луганської області. «Сьогодні в районі міста Щастя під наглядом ОБСЄ відведено останні 5 одиниць. Українська сторона на 100 відсотків виконала план відведення. Можна сказати, що перший етап завершено», – сказав речник.

Донецькі сепаратисти ще пополудні стверджували про три порушення режиму припинення вогню українськими військовими, але в Генеральному штабі Збройних сил України відкинули їхні твердження. Луганські сепаратисти тоді ж заявляли, що «обстрілів і провокацій» із боку українських силовиків не було.

Перемир’я на Донбасі передбачали укладені ще в лютому 2015 року в Мінську домовленості. Фактично режиму припинення вогню сторони конфлікту стали дотримуватися на початку вересня. Укладені наприкінці вересня в Мінську нові домовленості передбачають відведення зброї калібру до 100 міліметрів включно. Та в окремих районах зони АТО порушення час від часу стаються й далі. Сторони звинувачують у них одна одну.

XS
SM
MD
LG