Доступність посилання

ТОП новини

Суд на 2 місяці заарештував директора шахти «Краснолиманська» – прокуратура


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Краматорський міський суд 16 жовтня обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці з правом внесення застави у розмірі 20 мільйонів гривень директору державного підприємства «Вугільна компанія «Краснолиманська».

Як повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області, керівник держпідприємства підозрюється у привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем, зловживанні владою або службовим становищем та у службовому підробленні.

«Встановлено, що він незаконно заблокував, а в подальшому заволодів власністю підприємства «Краснолиманське» на загальну суму майже 300 мільйонів гривень. У подальшому посадовець проводив незаконні роботи по видобутку кам’яного вугілля на ділянках надр цього товариства, а також підробив офіційні документи», – зазначають у прокуратурі.

16 жовтня правоохоронці його, а також колишнього керівника державного підприємства затримали, прізвищ затриманих у прокуратурі не повідомляли.

Про рішення суду щодо іншого затриманого у прокуратурі також не повідомили.

Раніше 16 жовтня «Вугільна компанія «Краснолиманська» заявила про викрадення співробітниками СБУ її колишнього генерального директора Костянтина Кисельова. За повідомленням, при викраденні гендиректора були присутні не тільки держструктури, «а й люди спортивної статури без форми, в балаклавах». Як заявили в прес-службі шахти, разом з генеральним директором «був викрадений і його водій».

XS
SM
MD
LG