Доступність посилання

ТОП новини

На Рівненщині вилучили бурштин вартістю понад півмільйона гривень – МВС


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На Рівненщині в селі Ремчиці вночі правоохоронці затримали два автомобілі з бурштином-сирцем, приблизна вартість вилученого каміння – 560 тисяч гривень, повідомляє прес-служба рівненської міліції.

«Зупинили автомобіль Honda Accord. Під час огляду салону правоохоронці помітили мішок, в якому було каміння. 26-річний житель села Городок перевозив майже 48 кілограмів бурштину-сирцю. Через кілька хвилин там же зупинили ще один автомобіль – 27-річний житель Дубровицького району перевозив у BMW понад 4,5 кілограма каміння», – йдеться у повідомленні.

Каміння вилучили і направили на експертизу, додають у міліції.

Відкриті кримінальні провадження за статтею198 (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

На Рівненщині, Волині, а також частково в Житомирській області нині триває так звана «бурштинова лихоманка». Чимало місцевих жителів і приїжджих почали збагачуватися за рахунок надр. Екологи кажуть, що природа Полісся від таких дій зазнає непоправного нищення. Час від часу правоохоронці повідомляють про виявлення та вилучення незаконно добутого бурштину.

XS
SM
MD
LG